DLE. PRIM-MINISTRU, DEMISIA DE URGENȚĂ A MINISTRULUI HAȘOTTI!

În urmă cu câteva zile, dl. Puiu Hașotti, ministrul Culturii în Guvernul Ponta, și-a abandonat atribuțiile ce-i revin ca înalt demnitar al statului și s-a repezit până la Năvodari unde, în fruntea unei mulțimi de circa 1.000 de oameni, a protestat în stradă împotriva unei hotărâri judecătorești conform căreia primarul orașului trebuie judecat în stare de arest preventiv. Dl. ministru Hașotti este vicepreședinte al PNL, primarul Nicolae Matei este membru PNL. Culpa pentru care este judecat se numește ”mită”, pe care acesta a încercat să o dea unui ofițer de poliție judiciară, pentru a scăpa de o anchetă penală.

Firește detaliile nu au acum relevanță, ce este cu totul ieșit din comun este felul în care un membru al guvernului își permite să exercite presiuni asupra Justiției. Pe parcursul anilor, liderii PSD, ca și PNL, s-au mai coalizat public împotriva Justiției încercând să ridice un baraj de netrecut în fața unor hotărâri judecătorești care vizau colegi de-ai lor. Niciodată însă, în 22 de ani, nu s-a mai întâmplat ca un membru al guvernului României să iasă în stradă pentru a se ridica împotriva Justiției. Fapta dlui. Hașotii este de o gravitate maximă și nu este greu de imaginat reacțiile pe care le va provoca în UE, într-un moment în care România pledează la Bruxelles pentru coeziune și solidaritate. În apărarea corupției?! În lupta deschisă împotriva Justiției? În sfidarea și încălcarea tuturor recomandărilor și a angajamentelor luate?! Despre ce coeziune și solidaritate poate vorbi un reprezentant al României la Bruxelles, oricine ar fi el, când în țară miniștri se comportă într-o manieră ce nu poate produce decât stupoare și revoltă.

Cruciada anti-Justiție a avut loc duminică. De atunci și până azi, premierul Victor Ponta, ca și Crin Antonescu (președinte PNL), nu a avut nicio reacție: nici dezicere, nici condamnare, nici măcar demitere. Dl. Victor Ponta tace și aprobă incalificabilul.

Dle. prim-ministru Victor Ponta, renunțați la eforturile de a compromite definitiv guvernul României!

Demiteți de urgență ministrul care va face ca, din nou, România să fie privită ca o pată neagră pe obrazul UE.

2 răspunsuri la DLE. PRIM-MINISTRU, DEMISIA DE URGENȚĂ A MINISTRULUI HAȘOTTI!

  1. Just articol. Dar calibrarea foarte joasa (vina, rusine, frica si teama de a nu da socoteala pentru imoralitatea de care au dat dovada) ii chinuie pe acesti uselisti. Oamenii inteligenti, integri si optimisti, precum dvs., pot influenta si motiva foarte multi oameni (dand speranta si curaj) – pentru ca Romania sa-si duca misiunea pana la capat – aceea de a trai, popor langa popor, in respect si armonie in UE – acolo, unde ACUM, punem impreuna germenii pentru viitorul omenirii. A nu vrea sa urci (prin viata culturala si spirituala, prin civilizatie) inseamna a cobori (in materialismul comunist).

  2. Victor Agapiescu spune:

    Va multumesc pentru tot ce spuneti si faceti pentru apararea democratiei si statului de drept, pentru independenta justitiei si pentru respectul demitatii în confruntarea loiala, si numai loiala, de idei. Declaratiile ostile, insultante si iresponsabile, ale domnilor Antonescu, Ponta, Mihalache, Voiculescu, Sova, Ivan, Norica Nicolai, Nicolaescu, Becali, la adresa ARD, la adresa presedintelui tarii, la adresa Excelentei Sale Domnului Ambasador Mark Ghitenstein, la adresa Departamentului de Stat al SUA, la adresa oamneilor politici angajati în constructia Uniunii Europene, la adresa FMI, sunt total inacceptabile si daunatoare României. Aceste decalaratii si calomnii dezonoreaza clasa politica din România si prejudiciaza grav interesele tarii. Cred ca aceste declaratii trebuie sanctionate cu severitate în campania electorala.

Lasă un răspuns