“Dle. Vanghelie, puteti fi arestat!”

Vin astazi in fata dumneavoastra pentru ca, de la tribuna Senatului, sa-i transmit unuia dintre liderii marcanti ai principalului partid de opozitie, dl. Marian Vanghelie, presedintele PSD Bucuresti, un mesaj de maxima importanta, pe care tin sa-l receptioneze in toata gravitatea lui:

“Dle Vanghelie sunteti intr-o mare eroare: puteti fi arestat! Dumneavoastra, ca si oricare cetatean al României, puteti fi arestat din clipa in care, adus in fata Justitiei, se va dovedi ca ati incalcat legile tarii, ca v-ati facut vinovat, de exemplu, de trafic de influenta, infractiune ce se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 10 ani. Este exact situatia in care se afla unul dintre apropiatii dvs., care a intrat in Parlamentul tarii ”garantat Vanghelie”, dl. Catalin Voicu, pe care l-ati sustinut pâna in pânzele albe pentru a prelua conducerea Ministerului de Interne, si care astazi este invinuit de Directia Nationala Anticoruptie de a fi ”pretins si primit sume de bani de la oameni de afaceri, pentru solutionarea favorabila a unor cauze civile si penale, aflate pe rolul organelor judiciare”. Surse judiciare declara ca dosarul de trafic de influenta a fost deschis in urma autodenuntului unui magistrat, care-l acuza pe Catalin Voicu de presiuni pentru inchiderea unui anumit dosar penal. Dlui. Voicu i s-a interzis sa ia legatura, in perioada cercetarii, cu un numar de colegi din PSD, printre care Marian Vanghelie, si sa paraseasca orasul timp de 30 de zile.

Dle. Vanghelie, fata de cele de mai sus, in loc sa aveti cinstea sa veniti in fata opiniei publice si sa dati imediat toate explicatiile cuvenite, legat de natura relatiilor ”complicate” dintre dvs. si dl. Catalin Voicu, de motivele pentru care DNA v-a inclus pe lista principalilor suspecti intr-o speta atât de sulfuroasa ati preferat, din nou, sa apelati la tactica clasica a diversiunilor, a incriminarilor nesustinute de nici o proba. Acuzele repetate la infinit ca presedintele Basescu ar fi in spatele demersurilor intreprinse de DNA nu numai ca au ajuns un refren care nu are nici o credibilitate, dar recenta campanie electorala a dovedit din plin efectul de bumerang al unor asemenea practici delirante, in care ura interzice accesul ratiunii.

Numai ca, fata de toate elucubratiile de pâna acum, periculozitatea in care realizati ca va aflati astazi v-a impins, dle. Vanghelie, la afirmatii si amenintari de o gravitate maxima. Le reproduc intocmai, pentru ca nu am incredere in memoria dvs., atât de selectiva: ”Nu cred ca ne poate chema pe toti la DNA, nu cred ca ne poate aresta pe toti si nu cred ca ne va infricosa. Asta nu ne face decât sa ne organizam in urmatoarea perioada si sa vedem daca nu va trebui sa facem un mars de 100-200 de mii de oameni in centrul Capitalei sa demonstram ca intr-o tara democratica nu se pot accepta asemenea demersuri pe care le pune in aplicare actualul presedinte”.

Dle. Marian Vanghelie, nici un cetatean onest si responsabil nu si-ar fi putut imagina nici in visele cele mai urâte ca in anul de gratie 2009, intr-o Românie membra a UE si NATO, unul dintre liderii de vârf ai PSD va ameninta cu atentate la ordinea publica si stabilitatea nationala, impotriva unui demers perfect legal al Justitiei. La ce va gânditi, dle. Vanghelie? La o ”mineriada de Ferentari”?! La un asalt asupra statului de drept al celor pe care, la toate scrutinele electorale, i-ati fi platit, i-ati fi mituit cu bani, cu telefoane mobile, cu de-ale gurii, asa cum se vede in zecile de filme care circula pe You Toube? Cum si de ce indrazniti sa readuceti in memoria inca traumatizata a bucurestenilor, si a unei tari intregi, imaginile cosmaresti ale unor actiuni similare celor cu care azi amenintati si care au aruncat atunci România in cea mai severa izolare internationala. Asta doriti dvs. si PSD si astazi? Astea sunt expresia eforturilor prin care PSD incearca sa-si aduca aportul la depasirea crizei politice cu care ne confruntam de luni de zile?! astia sunt pasii pe care ii faceti pe calea stabilitatii tarii si revenirii la un climat de normalitate?!

Dle. Vanghelie, nu ati fost, de regula, un adept al masurilor celor mai ortodoxe in politica si nu v-ati dovedit, tot de regula, prietenul cel mai apropiat al adevarului. De data asta, surprinzator, ati recunoscut insa un lucru la care subscriu fara rezerve: ”Ne sperie formula pe care o pune in aplicare cu toata forta actualul presedinte cu tot aparatul de stat, cu Ministerul de Interne, cu DNA-ul…”. Aveti dreptate: va sperie pâna in maduva oaselor faptul ca aparatul de stat, Ministerul de Interne, Justitia, DNA si toate institutiile abilitate in lupta impotriva marii coruptii isi fac datoria! si frica va impinge la cele mai necugetate declaratii. Inutil, dle. Vanghelie. E timpul sa traim intr-o Românie in care nimeni sa nu fie mai presus de Lege si toti cei care o incalca sa plateasca pentru faptele lor!

Sunt sigur ca e speranta pe care o au si urarea pe care vor s-o auda toti românii la finalul unui an atât de greu. Le-o fac din toata inima!

Radu F. Alexandru
Senator PDL, colegiul 11, Bucuresti

Lasă un răspuns