In memoriam Alexandru Radu Timofte

Va multumesc, domnule presedinte de sedinta.

Ceea ce simteam nevoia sa spun nu este o declaratie politica propriu-zisa. L-am rugat pc domnul presedinte de sedinta sa-mi acorde dreptul de a spune cateva cuvinte inca de la inceputul sedintei. L-am ascultat pe domnul senator Chelaru si vin in continuarea celor spuse de Domnia Sa, deoarece voiam sa vin la microfonul Senatului ca sa invoc si sa evoc si eu memoria unui om cu care am fost coleg in doua legislaturi.

Indraznesc sa spun, cred, ca l-am cunoscut. Nu o data ne-am disputat punctele de vedere. A fost un aparator neconditionat al partidului din care a facut parte, dar de fiecare data si intotdeauna opiniile lui Radu Timofte au fost exprimate intr-un desavarsit fairplay, cu o desavarsita pretuire, si respect fata de interlocutori. A fost ceea cc inseamna, intr-adevar, un parlamentar responsabil, un parlamentar care a incercat prin tot ce a Scut sa onoreze increderea partidului si a celor pe care ii reprezenta.

S-a intamplat, in cateva randuri, sa-i solicit colaborarea in activitatea parlamentara intr-o perioada in care conducea SRL Sprijinul pe care mi 1-a dat a fost total si neconditionat si nicio clipa in decursul anilor nu am avut nici cel mai vag sentiment de inconfort in relatiile pe care le-am avut cu Radu Timofte.

Acesta este motivul pentru care am vrut sa vin la acest microfon, sa evoc personalitatea acestui om, pe care l-am considerat si il consider si astazi deosebit, si de la aceasta tribuna sa transmit cele mai calde si cele mai sincere sentimente de compasiune familiei.

Dumnezeu sa-l ierte!

Lasă un răspuns